A Colorado étterem bezárt anyák napján, a villásreggeli után
Posted Friday, September 8th, 2023 by Alicia Martinello

A Colorado étterem bezárt anyák napján, a villásreggeli után

Célja, hogy a lehető leggyorsabban befejezze a fejlesztést, majd a gyártást és a bevált koronavírus elleni oltóanyag terjesztését.

"Szeretnénk látni, hogy meg tudjuk-e csinálni az év vége előtt" – mondta Trump. "Úgy gondolom, hogy nagyon jó eredményeket fogunk elérni nagyon gyorsan."

Az előadás rövid volt a részletekről, de megjegyezte, hogy a kezdeményezés nagyjából 100 vakcinajelöltet értékel a világ minden tájáról, és több mint 14-et azonosított, amelyekről úgy gondolják, hogy a legígéretesebbek. A tisztviselők azon dolgoznak, hogy tovább szűkítsék a listát.

House elfogadta a 3 billió dolláros koronavírus-ösztönző tervet, és a szenátus visszaszorítja

Május 15.: A demokraták pénteken kis híján átadták a képviselőháznak azt a 3 billió dolláros koronavírus-segélycsomagot, amely felfedte a soraikon belüli megosztottságot, még akkor is, amikor a republikánusok túlnyomó többsége ellene szavazott a Fehér Ház vétófenyegetése közepette.

Tizennégy képviselőházi demokrata ellenezte a törvényjavaslatot, köztük néhányan, akik novemberben kemény versenyekkel néztek szembe, valamint olyan progresszív képviselők, akik tovább akarták vinni azt.

208-ról 199-re ment át.

A törvényjavaslatot, amely milliárdokat irányítana a pénzügyileg nehéz helyzetben lévő államokba és helyi önkormányzatokba, és második körben biztosítaná a közvetlen kifizetéseket amerikaiak millióinak, a szenátus republikánusai megvitatták, Donald Trump elnök pedig „megérkezéskor halottnak” nyilvánította.

Közvélemény-kutatások szerint a társadalmi távolságtartás az Egyesült Államokban jelentősen csökken a COVID-19 világjárvány magasságához képest

Május 15.: Több amerikai hagyja el otthonát, mint hetek óta bármikor.

A Gallup pénteken közzétett új közvélemény-kutatása szerint március vége óta 17 százalékponttal csökkent azoknak az amerikaiaknak a száma, akik azt mondják, hogy az ország koronavírus-járványa közepette társadalmi távolságtartóak. .

De a visszaesés nem csak azokban az államokban él, ahol éttermekben étkezhetnek, fodrászatban fodrászhatnak vagy parkokat látogathatnak. Azokban az államokban, ahol még mindig vannak otthon tartózkodási korlátozások, többen sem távolodnak el egymástól.

"Bizonyára azokban az államokban van ez" – mondta Jeffrey Jones, a Gallup Poll vezető szerkesztője azokról, amelyek újranyitottak -, de azokban az államokban is, amelyek nem lazítanak a korlátozásokon.

Arizona koronavírus-frissítés: 12 674 igazolt eset, 624 ismert haláleset csütörtökön

Május 14.: Az arizonai egészségügyi minisztérium csütörtökön közzétett számai szerint a COVID-19, az új koronavírus okozta betegség arizonai eseteinek száma megközelíti a 12 700-at, és 624-en haltak meg.

A legfrissebb állami adatok szerint Arizonában az összes azonosított eset 12 674-re emelkedett csütörtökön. Ez 498 igazolt esettel, 4,1%-kal több szerda óta, amikor az állam 12 176 azonosított esetet és 594 halálesetet jelentett.

A minden nap bejelentett megerősített esetek száma folyamatosan nőtt az elmúlt hét során, mivel újabb vizsgálatokra került sor.

A halálesetek száma is megugrott az elmúlt héten, bár sok az előző hetekben fordult elő, és a jelentési késések és az új halotti anyakönyvi kivonat megfigyelési folyamata miatt csak most kerülnek be a rendszerbe. A naponta bejelentett halálesetek száma az egészségügyi minisztérium által aznap azonosított további ismert haláleseteket jelenti, de ezeket gyakran nem azonosítják a tényleges halálozási dátumon, és hetekkel korábban is előfordulhattak.

A CVS 10 arizonai átvezető webhelyet jelent be ingyenes COVID-19 tesztelésre

Május 14.: A CVS elindítja az ingyenes COVID-19-tesztelést Arizonában, és pénteken 10 új áthajtásos teszthelyszín nyílik meg.

Május végéig országszerte akár 1000 CVS Gyógyszertárban is elérhető lesz az ingyenes öntisztító pálcika-teszt – ez a vállalat egyesült államokbeli üzleteinek több mint 10-ét jelenti. A cég csütörtökön közölte, hogy a 10 arizonai telephely az elsők között nyílik meg, valamint 41 további helyszín Connecticutban, Floridában, Massachusettsben és Pennsylvaniában. További arizonai helyszínek kerülnek bejelentésre a következő két hétben.

Az emberek péntektől online egyeztethetnek próbaidőpontot. A magánszemélyek vizsgálatot végezhetnek, ha megfelelnek az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának kritériumainak.

A betegek az áthajtó ablakhoz mennek, ahol átadnak egy tesztkészletet az öntörléshez. A gyógyszerész ellenőrizni fogja, hogy a pálcika megfelelően történik. A teszteket ezután elküldik egy harmadik fél laboratóriumába, és az eredmények körülbelül három napon belül elérhetők lesznek.

A menesztett HHS-tiszt, Rick Bright a második koronavírus-hullámmal a modern történelem legsötétebb telére figyelmeztet

Május 14.: Egy immunológus, aki azt állítja, hogy igazságtalanul menesztették ki az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumból, azt tervezi, hogy csütörtökön elmondja a képviselőház testületének, hogy ha az Egyesült Államok nem dolgoz ki tervet a vírus második hullámának kezelésére, az ország a "legsötétebb tél a modern történelemben."

Rick Bright, akit a múlt hónapban eltávolítottak a HHS Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) igazgatói posztjáról, a tervek szerint tanúskodni fog a Ház Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottsága előtt a „Tudományos integritás védelme a COVID-ban” című meghallgatásán. -19 Válasz."

"Lehetőségünk bezárul. Ha nem sikerül a tudományon alapuló nemzeti, összehangolt választ kidolgoznunk, attól tartok, a járvány sokkal rosszabb lesz, és elhúzódik, és soha nem látott betegségeket és haláleseteket okoz" – mondja Bright a tervezett megnyitó egy példányában. nyilatkozatot a testületnek. „Bár félelmetes elismerni a kihívások mértékét, amellyel jelenleg szembe kell néznünk, a tagadhatatlan tény az, hogy idén ősszel újra fellángol a COVID19, ami nagymértékben megnehezíti a szezonális influenza kihívásait, és példátlan terhelést jelent egészségügyi rendszerünkre. "

DOJ: Kína megpróbálja eltéríteni a COVID-19 kutatást

Május 13.: A Trump-adminisztráció szerdán figyelmeztetett, hogy a kínai kormány el akarja téríteni a COVID-19 világjárvány elleni amerikai kutatást, és a kiberbiztonsági védelem szigorítására sürgette a szervezeteket.

Az igazságügyi minisztérium által kiadott nyilvános figyelmeztetés arra utalt, hogy az FBI vizsgálatot indított a KNK-hoz köthető hackerek feltételezett célzása miatt.

„Megfigyelték, hogy ezek a szereplők értékes szellemi tulajdont… és oltóanyagokkal, kezelésekkel és teszteléssel kapcsolatos közegészségügyi adatokat kísérelnek meg azonosítani és jogtalanul megszerezni a COVID-19-hez kapcsolódó kutatásokhoz kapcsolódó hálózatoktól és személyzettől” – áll az igazságügyi közleményben. "Ezen információk esetleges ellopása veszélyezteti a biztonságos, hatékony és hatékony kezelési lehetőségeket."

Az adminisztráció figyelmeztetése minden bizonnyal fokozza a feszültséget Washington és Peking között. Donald Trump elnök többször is Kínát hibáztatta, amiért nem tudta megfékezni a koronavírus-járványt, amely több mint 80 000 emberéletet követelt az Egyesült Államokban

Az igazságszolgáltatás azt tanácsolta a kutatóintézeteknek, hogy legyenek tisztában a lehetséges „bennfentes” fenyegetésekkel, amelyek elősegíthetik a „COVID-19-hez kapcsolódó anyagok burkolt áttekintését vagy ellopását”.

A tisztviselők szerint az FBI együttműködik a Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Ügynökséggel (CISA), amely az ország kritikus infrastruktúrájának őrzéséért felelős.

"Tételezzük fel, hogy a sajtófigyelem, amely a szervezetet a COVID-19-hez kapcsolódó kutatásokhoz köti, megnövekedett érdeklődéshez és kibertevékenységhez vezet" – áll a közleményben, és arra buzdítja a szervezeteket, hogy kezdjék meg a rendszerek "foltozását", hogy megvédjék magukat a potenciális sebezhetőségektől.

A Ducey megengedi, hogy az otthon tartózkodási parancs lejárjon

Május 12.: Az edzőtermek, gyógyfürdők és közösségi uszodák szerdán nyithatnak ki, a profi sportligák pedig megkezdhetik a gyakorlást Arizonában, miután pénteken lejár az állam jelenlegi otthonmaradási rendelete – mondta Doug Ducey kormányzó kedden.

A mozik is zöld utat kaptak a szombati nyitásra.

Ezeket a tevékenységeket mindaddig folytathatják, amíg a megfelelő egészségügyi óvintézkedések megvannak – mondta Ducey egy közleményében, amely éppen a COVID-19 terjedésének megelőzése érdekében elfogadott, több mint egy hónappal ezelőtti politikák legutóbbi lazítását jelenti.

"Ez egy zöld lámpa a járványból való kilábalás folytatására. Ez most nem zöld lámpa a gyorshajtásra. Ez egy zöld lámpa az óvatosságra" – mondta Ducey egy phoenixi sajtótájékoztatón.

A bejelentés nem jelzi az új koronavírus-járvány végét Arizonában.

Arra a kérdésre, hogy a koronavírus-járvány elérte-e a csúcspontját Arizonában, a kormányzó azt mondta: "Nem tudom. Ez az, amit teszünk, hogy a legrosszabb forgatókönyvre készüljünk."

Ducey felszólította az arizonaiakat, hogy folytassák a fizikai távolságtartást, és gyakorolják azokat a higiéniai intézkedéseket, amelyek sokak számára új életformává váltak.

Ducey azonban azt mondta, hogy az adatok azt mutatják, hogy Arizona megfelel a Fehér Ház azon kritériumainak, amelyek bizonyos közegészségügyi óvintézkedések lazítására irányulnak. Ahogy az állam felgyorsította a COVID-19-re vonatkozó tesztelést, ezeknek a teszteknek a csökkenő százaléka ad pozitív eredményt – mondta.

Ducey 15 órakor sajtótájékoztatót tart

Doug Ducey kormányzó kedden 15 órakor tájékoztatja az államot Arizona koronavírus-járványra adott válaszáról, mivel a hét végén közeledik az otthonmaradási tilalom lejárta, és a saját pártján belül egyre több felszólítás vár rá a közegészségügyi óvintézkedések megszüntetésére. .

Ducey már módosította az otthon tartózkodási rendelet egyes részeit, amelyek péntekig maradnak érvényben.

Az állam lehetővé tette a kiskereskedők számára, hogy részben újraindítsák a személyes kiszolgálást a múlt héten, az éttermek pedig hétfőn kezdhették újra az étkezést. Továbbra sem világos, hogy mikor nyithatnak újra más létesítmények, például bárok, edzőtermek és nyilvános uszodák.

A Colorado étterem bezárt anyák napján, a villásreggeli után

Május 12.: Hétfőn bezárásra kötelezték azt a coloradói éttermet, amely anyák napján teljes körű szolgáltatásra nyitott, megszegve az ülős étkezést tiltó állami szabályokat, és határozatlan időre felfüggesztették az egészségügyi tisztviselők az engedélyét.

A Colorado Community Media által közzétett videón emberek láthatók, akik asztaloknál ülnek, és szorosan egymás mellett várakoznak a sorban a C&C Breakfast és a Korean Kitchen pultjánál, míg mások odakint sorakoznak.

Egy maszkot viselő személy kivételével a Denvertől körülbelül 30 mérföldre délre található Castle Rock-i étteremben a jelenet egy mozgalmas naphoz hasonlított számos étteremben, mielőtt a kormány a koronavírus miatt csak az elvitel szolgáltatását engedélyezte.

Jared Polis kormányzó azt mondta, hogy az étterem „azonnali egészségügyi veszélyt okoz”, és működési engedélye felfüggesztve marad, amíg már nem jelent veszélyt.

"Kötelezetten járunk egészségünk védelme és gazdaságunk növekedése között" – mondta. "Elég nehéz úgy járni, hogy az emberek ne rázzanak a kötelet saját ideológiai vagy tudományellenes nézeteik miatt, amelyeket testvéreink élete helyett választanak."

Ellenőrzések, idézetek, visszahívások https://maasalong-official.top/hu/ levágva

Május 11.: Az élelmiszer-eredetű betegségek kivizsgálása lelassult, és az élelmiszer-visszahívások száma az elmúlt évek legalacsonyabb szintjére zuhant az amerikai többrétegű élelmiszerbiztonsági rendszerben az új koronavírus okozta zavarok miatt – derült ki a USA TODAY vizsgálatából.

A világjárvány minden szinten sújtotta a rendszert – a szövetségi ügynökségektől kezdve, amelyek feladata a szennyezett élelmiszerek leállítása, mielőtt az elhagyná a farmokat és gyárakat, az állami egészségügyi hivatalokig, amelyek a beteg lakosokat élelmiszer eredetű betegségekre, például E. colira tesztelik.

Szakértők szerint egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy széles körben elterjedt egészségügyi problémák lépnének fel, de az élelmiszer-biztonsági jogvédők szerint az amerikaiak most nagyobb veszélyben vannak.

„Rendszerünkbe nagyon sokféle biztosíték van beépítve, és a COVID egytől egyig kiüti a darabokat” – mondta Sarah Sorscher, a Közérdekű Tudományos Központ szabályozási ügyekért felelős igazgatóhelyettese.

A Tyson elnöke „húshiányra” figyelmeztet, mivel az iparágat a munkavállalók biztonsága miatti vizsgálatnak kell alávetni a koronavírus idején

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága márciusban bejelentette, hogy elhalasztja az ország élelmiszer-ellátásának személyes ellenőrzését.

A Beaumont Health azt közölte, hogy ezen a héten 1884 rendelést mond le azon betegek számára, akik a Pfizer COVID-19 vakcina második emlékeztető adagját kapták meg.

Az ok: "a Pfizer COVID-19 vakcina kiosztásának váratlan és jelentős csökkentése Michigan államból" – áll az egészségügyi rendszer sajtóközleményében.

Beaumont elmondta, hogy e-mailben értesíti a betegeket, hogy lemondták a rendeléseiket, de megpróbálja felvenni a kapcsolatot a betegekkel, akiknek nincs e-mail címe telefonon.

Contents

Alicia Martinello
Listen in to Alicia Martinello
From the Galleries
From the Weblog