Atgriezieties dēļa pozīcijā un atkārtojiet, izmantojot otru kāju
Posted Friday, August 18th, 2023 by Alicia Martinello

Atgriezieties dēļa pozīcijā un atkārtojiet, izmantojot otru kāju

Zilumi – lieli zilumi, kas rodas grūtu dzemdību laikā un pēc tās, var paaugstināt bilirubīna līmeni, piemēram, zilumi, ko izraisa knaibles.

Infekcija – zīdaiņiem, kuriem attīstās infekcija vai asins sepse.

ABO/Rh asins nesaderība – ja mātei un bērnam ir dažādas asinsgrupas, mātes organisms ražo antivielas, kas iznīcina bērna sarkanās asins šūnas, sadalot tās un palielinot bilirubīna līmeni.

Rase – Austrumāzijas mazuļiem pēc būtības ir lielāks dzeltes attīstības risks.

Dehidratācija – zīdaiņiem, kuriem ir grūtības barot vai viņi nesaņem pietiekami daudz piena.

Ārstēšana

Bilirubīns tiek izvadīts no organisma caur gremošanas sistēmu. Bilirubīns pārvietojas caur aknām un iziet zarnās kā žults. Pēc tam žults iet caur zarnām un atstāj ķermeni kā izkārnījumos. Ja aknas nevar sekot šim procesam, ir pieejamas ārstēšanas iespējas.

Ja bērnam ir dzelte pazīmes vai simptomi, ārsts liks veikt asins analīzi, lai pārbaudītu bilirubīna līmeni asinīs. Ja līmenis ir pārāk augsts, nepieciešama ārstēšana.

Dzeltes ārstēšanas iespējas ietver:

Fototerapija – mazulis tiks likts kailu uz siltinātāja vai izolētā, tikai autiņbiksītē. Jāizmanto acu aizsargapvalki, lai gaisma neradītu bojājumus acīm. Speciālie gaismas viļņi tiek absorbēti caur ādu un palīdz noārdīt bilirubīnu.

Bili sega – paliktnis ar iekšējām fototerapijas lampiņām, ko var novietot ap vai zem mazuļa.

Apmaiņas pārliešana – ja fototerapija ir neveiksmīga, bērna asiņu izņemšana un aizstāšana ar asins pārliešanu pazeminās bilirubīna līmeni.

Ja dzelte netiek ārstēta, var rasties nopietnas komplikācijas. Augsts bilirubīna līmenis var iekļūt smadzenēs un izraisīt šūnu bojājumus, izraisot akūtu bilirubīna encefalopātiju , kas var izraisīt smadzeņu bojājumus, dzirdes zudumu vai attīstības aizkavēšanos.

Noderīgi padomi vecākiem

Medicīniskā aprūpe grūtniecības laikā – ja mātei ir Rh negatīvas asinis, zāļu, ko sauc par Rhogam, injekcija palīdzēs novērst antivielu veidošanos asinīs, kas uzbrūk bērna sarkanajām asins šūnām. Topošajām māmiņām ir svarīgi nodrošināt aprūpi ar OB-GYN, tiklīdz viņa uzzina par grūtniecību. Tiks identificētas tādas problēmas kā asins nesaderība, un var plānot ārstēšanu.

Bērna ādas uzraudzība — vecākiem jāuzrauga mazuļa āda, acis un mutes gļotādas, lai pārbaudītu, vai nav dzeltenas krāsas. Ja ir dzeltenuma pazīmes, vecākiem par to jāinformē pediatrs, lai varētu veikt turpmāku novērtējumu.

Bērna barošana – vecākiem ir jānodrošina, lai viņu mazulis saņemtu pietiekami daudz piena vai piena maisījuma. Ar krūti baroti mazuļi jāliek uz katras krūts vismaz 10-15 minūtes ik pēc 2-3 stundām. Jaundzimušajiem, kas baroti ar pudeli, ik pēc 2-3 stundām jāpiedāvā 1–2 unces piena maisījuma.

Dehidratācijas uzraudzība – mitru autiņu pārbaude ir vēl viens būtisks faktors, lai zinātu, ka bērns ēd pietiekami daudz un nav dehidrēts. Pirmajā un otrajā dzīves dienā jaundzimušajiem var būt tikai pāris mitras autiņbiksītes dienā. Katru nākamo dienu mitro autiņbiksīšu skaitam vajadzētu palielināties, un ideālā gadījumā jaundzimušajam vajadzētu būt 6-10 mitrām autiņbiksītēm dienā un 3 vai vairāk izkārnījumiem dienā.

Jaundzimušo dzelte ir izplatīta jaundzimušajiem, un tai ne vienmēr nepieciešama ārstēšana. Ja dzelte neizzūd pati, fototerapijas gaismas ir efektīva ārstēšanas iespēja. Ja fototerapija ir neveiksmīga, var būt nepieciešama apmaiņas asins pārliešana. Vecākiem jāuzrauga sava mazuļa āda un jāpārliecinās, ka tas saņem pietiekami daudz pārtikas, lai novērstu dehidratāciju.

Lielākā daļa no mums sapņo par spēcīgu serdi, saspringtiem abs un plakanu vēderu. Bet kā mēs tur nonākam? Izmantojot tik daudz iespēju, var būt grūti izlemt, vai mums vajadzētu veikt vingrinājumus no elkoņa līdz ceļiem, sēdus kāpumus vai sienas dēļu vingrinājumus.

Galvenās līdzņemamās lietas:

  • Plank treniņi ir ķermeņa svara vingrinājums, kas piemērots iesācējiem un pieredzējušiem fitnesa praktiķiem. Tos var izdarīt bez maksas, un jums nav nepieciešams papildu aprīkojums.
  • Dažāda veida dēļi trenē gandrīz katru ķermeņa muskuļu.
  • Dēļi ir lieliski piemēroti vispārējā spēka, līdzsvara, stabilitātes un mobilitātes uzlabošanai.
  • Dēļi vs crunches. Dēļi ir labāks vingrinājums, salīdzinot ar sēdus un gurkšņiem.

No iesācēja dēļu treniņiem līdz Spider-Man plank un plank plecu piesiešanai, mēs apskatīsim dažādus dēļu vingrinājumu veidus, lai jūs īsā laikā padarītu tonusu un tonusu.

Kāpēc jums vajadzētu nodarboties ar dēļu treniņiem?

Gandrīz katra kustība, ko veicat ikdienā, nāk no jūsu pamata muskuļiem. Noliecoties, lai kaut ko paceltu, vai pagriezties biroja krēslā, lai atbildētu uz jautājumu — visas darbības ir balstītas uz galveno darbību. Ja jūsu kodols ir vājš, tad citām ķermeņa daļām ir jāuzņemas slodze, kas varētu izskaidrot muguras lejasdaļas sāpju izplatību visā pasaulē.

Jūsu kodols sastāv no vairākām muskuļu grupām, kas aptver muguru, gurnus, iegurni, vēderu un sēžamvietu. Regulāri sēdus kāpumi un gurkšņi ir vērsti tikai uz dažām no šīm grupām un bieži rada nevajadzīgu slodzi mugurai un kaklam.

Dinamiskie dēļu treniņi ir daudz labāki. Viņi vienlaikus iesaista visus pamata muskuļus, neradot muguras un kakla traumu risku. Ja cīņa par titulu būtu dēļi pret crunches, dinamiskie dēļi katru reizi ieņemtu kroni.

7 labākie dēļu vingrinājumi pamata spēkam

Apskatiet šo mūsu iecienītāko dēļu vingrinājumu sarakstu. Ir padomi iesācēju plank treniņiem un veidi, kā palielināt apdegumu tiem no jums, kuri ir vairāk progresējuši savā fitnesa ceļojumā. Atcerieties turēt ķermeni vienā taisnā un spēcīgā līnijā. Vienmēr iesaistiet augšstilbu četrstūrveida muskuļus un sēžamvietas sēžas muskuļus, lai novērstu ķermeņa lejasdaļas iegrimšanu.

  1. šūpošanas dēlis ;
  2. Staigu dēlis ;
  3. Dēļu crunches ;
  4. Zirnekļcilvēka dēlis ;
  5. Dēļu sienas vingrinājums ;
  6. Dēļu plecu piesitumi ;
  7. Dēļu pagriezieni ;

1. Šūpošanas dēlis

Šūpuļdēlis ir dēļu variācija, kurā jūs šūpojat savu ķermeni uz priekšu un atpakaļ, vienlaikus turot spēcīgu dēļa pozīciju. Tas ir lieliski piemērots pamata muskuļu nostiprināšanai, kā arī plecu priekšējo (priekšējo) un aizmugurējo (aizmugurējo) muskuļu veidošanai. Jūs jutīsiet apdegumus krūšu, trapeces, deltveida muskuļos un rotatora aproces muskuļos.

Lūk, kā veikt šūpošanas dēļu vingrinājumu pamata spēkam:

  1. 1. solis. Nogulieties uz priekšpuses. Novietojiet rokas zem pleciem un piespiediet uz augšu parastā dēļa stāvoklī. Rokām jābūt taisnām, kāju pirkstiem stingri piespiežot grīdu, lai paceltu ceļus un augšstilbus. Jūsu ķermenim jābūt vienā taisnā, spēcīgā līnijā.
  2. 2. solis. Viegli virziet savu ķermeni uz priekšu, paceļoties augstāk uz pirkstiem, virzot galvu un plecus pāri plaukstu locītavām. Turpiniet stumt, līdz jūsu pleci ir tieši aiz pirkstu galiem.
  3. https://alkotox-official.top/en/alcoholism-in-specific-populations-gender-and-age-differences/

  4. 3. solis. Turot kodolu ieslēgtu un kājas stipras, iespiedieties atpakaļ sākuma stāvoklī, nolaižot kāju pirkstus un spiežot atpakaļ caur rokām. Jūsu pleciem jābūt sakrautiem pāri plaukstu locītavām.
  5. 4. darbība. Jūs esat pabeidzis vienu šūpošanas dēļu apli. Izmēģiniet šo vingrinājumu 30 sekundes, atpūtieties 10 sekundes un atkārtojiet vēl 30 sekundes.

Profesionāla padoms Jūs varat modificēt šo šūpojošo dēli, nolaižoties uz apakšdelmiem sākuma pozīcijā. Tas ir īpaši noderīgi, ja jums ir problēmas ar plaukstas locītavām.

2. Staigu dēlis

Walking plank ir dēļu variācijas veids, kas ietver pārvietošanos no augsta uz zemu dēļu, pa vienai rokai. Tas ir neticami, lai mērķētu uz visiem svarīgajiem stabilizējošiem pamata muskuļiem. Jūs mērķēsit arī uz plecu, krūškurvja un roku muskuļiem, kas ir lieliski piemēroti, lai stiprinātu mazāk dominējošo pusi, jo lielāko daļu svara nevar paļauties uz stipro roku līdz plecam.

Tālāk ir sniegtas vadlīnijas, kas izskaidro, kā pareizi veikt soļošanas dēli:

  • 1. solis. Nogulieties uz priekšpuses. Pacelieties apakšdelma dēļā ar elkoņiem zem pleciem un apakšdelmiem uz priekšu. Stingri nospiediet kāju pirkstus zemē, lai paceltu ceļus un augšstilbus. Jūsu ķermenim jābūt vienā spēcīgā, taisnā līnijā.
  • 2. solis. Pārvietojieties augstā dēļa stāvoklī, novietojot vienu roku zem pleca un piespiežot uz augšu, pēc tam otru roku. Jūsu rokām jābūt sakrautām zem pleciem, iztaisnotām rokām un plaukstas, elkoņiem un pleciem vienā līnijā.
  • 3. solis. Nolaidieties atpakaļ uz apakšdelma dēļu, pa vienai rokai. Jūs esat pabeidzis vienu soļošanas planku. Izmēģiniet šo vingrinājumu ar 30 sekunžu intervālu ar 10 sekunžu atpūtu starp tām.

Profesionāla padoms Ja vēlaties vairāk izaicinājumu, pirms atgriešanās pie apakšdelma dēļa pievienojiet 5 piespiešanas reizes, kad atrodaties augstā dēļa pozīcijā.

3. Dēļu crunches

Dēļu crunches ir sava veida dēļu variācijas, kas paredzētas jūsu galvenajiem muskuļiem, un papildus priekšrocība ir arī vēdera kraušana. Jūs joprojām iegūsit visas priekšrocības, trenējot sānu, aizmugures un priekšējos muskuļus, taču ar īpašu uzsvaru uz vēdera muskuļiem.

Lūk, kā veikt dēļu krakšķēšanu, lai stiprinātu savu kodolu:

  • 1. solis. Nostājieties augstā dēļa stāvoklī ar saliktām un taisnām rokām, elkoņiem un pleciem.
  • 2. solis. Sasprindziniet vēdera muskuļus, pavelkot nabu iekšā un uz augšu. Iespiediet ar rokām grīdā tā, it kā jūs mēģinātu nospiest zemi no sevis.
  • 3. solis. Salieciet vienu ceļgalu un paceliet to uz augšu, virzot ceļgalu uz krūtīm. Atgriezieties dēļa pozīcijā un atkārtojiet, izmantojot otru kāju. Atkārtojiet šo vingrinājumu nepārtraukti 30 sekunžu atkārtojumos ar 10 sekunžu pārtraukumu starp atkārtojumiem. Izmēģiniet vismaz 3 atkārtojumus un attīstiet no turienes.

Profesionāla padoms Ja jums nepieciešama lielāka stabilitāte šajā dēļu variantā, sāciet ar kājām nedaudz tālāk viena no otras. Tas palīdzēs sasniegt līdzsvaru.

4. Zirnekļcilvēka dēlis

Spider-Man plank ir uzlabota dēļu variācija. Papildus tam, ka jūs iedziļināsities šajos pamata muskuļos, jūs arī pievērsīsit uzmanību saviem slīpajiem muskuļiem, tricepsiem un pleciem. Spider-Man plank ir lieliski piemērots gūžas elastības un ceļu veselības uzlabošanai.

Lai pareizi izvēlētos Spider-Man planku, veiciet šīs darbības:

Alicia Martinello
Listen in to Alicia Martinello
From the Galleries
From the Weblog